Denne måneds abonnementskaffe

Kafferne

1. El Salvador Finca Atzumpa

2. Stereo Espresso Blend

Origin

El Salvador

Kaffe blev først introduceret i El Salvador tilbage i 1850’erne, hvor det hurtigt blev et foretrukket afgrøde blandt farmere. Kaffeproduktionen har generelt haft en stor andel i landets økonomi og eksport og El Salvador har tidligere været et af de fire største lande hvad angår kaffeproduktion.

Apaneca-Ilamatepec

Apaneca-Ilamatepec er både navnet på regionen og den bjergkæde, der løber i Ahuachapan, Santa Ana og Sonsonate i det nordvestlige El Salvador nær grænsen til Guatemala. Netop Guatemala spiller en store rolle i forhold til kaffeproduktionen i El Salvador, da der var herfra de første frø til kaffeplanter kom i slutningen af 1800-tallet. Apaneca-Ilamatepec Biosphere Reserve blev i 2007 erklæret af UNESCO, og inkluderer skove, kaffe-plantager, grasarealer og afgrøder. Der er bl.a. 12 arter af truede flora og 12 truede fuglearter, samt andre dyrearter der bliver beskyttet her.

Finca Atzumpa

Kaffefarmen bliver i dag drevet af 5. generation i Ariz-Herrera familien, som har været nogle af de første producenter af specialkaffe med begyndelse i 1875. Familien har fokuseret på bæredygtighed, socialt ansvar og arbejde til lokale nær farmen i over 100 år. Ariz-Herrera familien er en af 5 familier der i 1991 skabte FUNDATACO, som hjælper børn med at blive tilmeldt fodboldskoler, for at forfølge atletiske muligheder og stipendier.
Kaffen fra Atzumpa er delvist processeret ved Gernmania, som er den lille mølle internt på farmen, som har “depulpers”, vaskeudstyr og tørrefaciliteter. Atzumpa “pulper” bærene (fjerne frugtkødet) uden brug af vand for at bibeholde alt frugtslimet på bæret og tørrer dem herefter i op til 14 dage for at opnå det rette niveau. Efter kaffen er tørret flyttes kaffebønnerne til lageret, hvor de “dry-milles” og klargøres til eksport.

Finca Atzumpa har fået meget anerkendelse for deres høje kvalitet af kaffen og har bl.a. fået topplaceringer til Cup of Excellence i 2018 og 2019.

El Salvador

Kaffe blev først introduceret i El Salvador tilbage i 1850’erne, hvor det hurtigt blev et foretrukket afgrøde blandt farmere. Kaffeproduktionen har generelt haft en stor andel i landets økonomi og eksport og El Salvador har tidligere været et af de fire største lande hvad angår kaffeproduktion.

Cordillera de Bálsamo, Quetzaltepec

Nogle af kaffefarmene i dette område kigger ud over hovedstaden San Salvador fra højere oppe på siderne af Quetzaltepec-vulkanen. Dette område var hjemsted for Quetzalcotitán-civilisationen, der dyrkede den fjerbeklædte slange-gud Quetzalcoat, som stadig er et almindeligt symbol i salvadoransk kultur i dag. Bjergkæden har også sit navn efter den peruanske balsam, der produceres her, som besidder en aromatisk harpiks, der anvendes i parfumer, kosmetik og medicin.

Finca San Luis

Finca San Luis dækker ca. 75 hektar og er kendt for sin traditionelle kaffe, der dyrkes under skygge (shade-grown). På kaffefarmen har man 20 hektar er reserveret til biodiversitet og beskyttelse af områdets vandløb. Derudover støtter gården samfundsinitiativer ved at donere uddannelsesmaterialer og sponsere arrangementer i samarbejde med Cooperativa de Caficultores Siglo XXI.

Costa Rica

Man har dyrket kaffe i Costa Rica siden starten af 1900-tallet. Da landet blev erklæret uafhængigt fra Spanien i 1821 uddelte kommunestyret gratis kaffefrø for at tilskynde og støtte kaffeproduktion i landet. Costa Rica er i dag betragtet som et af de mest veludviklede og sikre lande i Centralamerika og det vises også igennem deres mange sporbare mikrofarme, som med moderne teknologi og professionelle arbejdsgange er i stand til at producere nogle høje kvaliteter og super interessante lots. Kaffe fra Costa Rica kan af samme årsag byde på mange forskellige profiler – typisk meget rene og søde kaffer med en behagelig krop.

Olympia

Kaffen produceres på en række småfarmen i West Valley i en højde, der spænder fra 1.400 m til 1.700 m over havets overflade. De mikroklimatiske forhold i dette vulkanske område har en positiv indvirkning på kaffetræerne og udviklingen af kaffebærrene. Luftfugtighedsniveauet ligger omkring 81% og området har en en stabil klimasituation, med temperaturer gennemsnitligt op til 21,5°C og med mere end 2.250 timers solskin om året. Alt dette skaber de perfekte vækstbetingelser, som er understøttet af gode landbrugspraksisser på kaffefarmene og moderne bæredygtige produktionsaktiviteter under forarbejdningen af kaffen støttes af alle aktive medlemmer i værdikæden for dette velproducerede lot.

Karakteristika

Finca Atzumpa

Når du brygger og smager Finca Atzumpa kan du forbedrede dig på en kompleks kaffe, som har flere spændende lag at dykke ned i. Først og fremmest er kaffen meget livlig og har en ret “funky” profil. Kaffen byder nemlig på en cremet krop og samtidigt ret intense frugtnoter, som sammen giver en nærmest sirupsagtig karakter til kaffen. Vi finder finder masser af sødme og “liv” og noter af blomme, vanilje og kirsebær.

Stereo Espresso Blend

Stereo er en fast del af vores sortiment. I takt med varierende sæsoner og høste, varierer komponenterne i dette blend ligeså. Dog vil udtrykket altid være det samme; en behagelig, velafbalanceret og alsidig kaffe med milde frugt- og chokoladenoter, og som er fungerer alene eller med mælk, og som kan drikkes på alle tider af dagen. Stereo er en af månedens espressokaffer, da vi netop har opdateret den med to friske lots, som vi er glade for at kunne præsentere for jer. Kaffen har i denne del af sæsonen/året en meget behagelig, rund og cremet profil, hvor syrlighed og sødme er i rigtig god balance og hvor de chokolade og nougat-lignende kvaliteter kommer til udtryk – stadig bakket op af milde frugtige nuancer, der introducerer et lidt mere friskt og saftigt element til kaffen.

Brygning

Finca Atzumpa

Brygger du (semiauto) espresso anbefaler vi en dose på 18g., og 44-46 gram espresso i koppen med en bryggetid på ca. 26 sekunder.

Stereo Espresso Blend

Stereo Espresso Blend er super tilgivende og let at arbejde med. Vi følger her vores standardopskrift og bruger følgende parametre: 18g. ind, 36-40 g. ud på ca. 28 sekunder.

X
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomGå til shop