Beskrivelse
Denne kaffe kommer fra Gicherori Factory nær Embu i Kenya, beliggende på de sydlige skråninger af Mt. Kenya. Regionen er kendt for sin næringsrige, vulkanske lerjord og sit gode mikroklima med rigelige regnmængder.
Gicherori Factory er en del af Kibugu Farmers Cooperative Society, som også omfatter Kathkwa, Ndunduri, Gikirima og Ngerwe. Omkring 1.100 lokale farmere leverer deres røde og modne kaffebær til Gicherori. Her bliver kaffen “afskallet” med en “depulper” og gennemgår derefter en kontrolleret fermenteringsproces i en fermenteringstank. Efter fermenteringen vaskes kaffen, gennemblødes i vandkanaler og tørres derefter i op til 15 dage på afrikanske tørreborde, hvor den dækkes omhyggeligt midt på dagen og om natten.
På vaskestationen behandles vandet i “gennemblødningsgruber” for at undgå forurening af lokale floder og vandløb. Efter behandlingen genindføres vandet i den naturlige vandcyklus. Derudover beskyttes oprindelige træer for at bevare levesteder for fugle og fremme biodiversiteten.