Denne måneds abonnementskaffe

Kafferne

1. El Salvador Marina Cumbre

2. Guatemala Las Amapolas

Origin

El Salvador

Kaffe blev først introduceret i El Salvador tilbage i 1850’erne, hvor det hurtigt blev et foretrukket afgrøde blandt farmere. Kaffeproduktionen har generelt haft en stor andel i landets økonomi og eksport og El Salvador har tidligere været et af de fire største lande hvad angår kaffeproduktion.

Cordillera de Bálsamo, Quetzaltepec

Nogle af kaffefarmene i dette område kigger ud over hovedstaden San Salvador fra højere oppe på siderne af Quetzaltepec-vulkanen. Dette område var hjemsted for Quetzalcotitán-civilisationen, der dyrkede den fjerbeklædte slange-gud Quetzalcoat, som stadig er et almindeligt symbol i salvadoransk kultur i dag. Bjergkæden har også sit navn efter den peruanske balsam, der produceres her, som besidder en aromatisk harpiks, der anvendes i parfumer, kosmetik og medicin.

Finca Marina Cumbre

Finca Marina Cumbre ligger lige øverst på bjergkæden og har 30 hektar med skyggedyrkende kaffefarme. Denne kaffeplantage huser primært tre kaffevarieteter: Bourbon, Pacamara og Icatu. På Finca Marina Cumbre farmen fokuseres der primært på produktion af specialkaffer (specialty-grade) og farmen samarbejder med Sociedad Cooperativa de Caficultores Siglo XXI for at forbedre landbrugs- og forarbejdningsmetoderne. Kooperativet er skabt med henblik på at sikre fair og sikre vilkår for kaffefarmerne og deres familier ved at optimere og udvikle procedurer og medarbejdere, således en højere og fair pris på kaffen kan opnås. Kooperativet har også flere projekter, som skal styrke nærområdet og lokalbefolkningen. Der er her stort fokus på at sikre og forbedre vilkår for arbejdernes børn og deres skolegang, hvor blandt andet donationer til vedligeholdelse af skolerne, skal bidrage til optimale forhold for skolegang og uddannelse af børnene. 

Denne kaffe er en vasket Yellow Icatu. Dyrket ved 1.400 meters højde over havets overflade (moh) er det en såkaldt “Strictly High Grown (SHG)” kaffe – en specifikation, der indikerer kaffe, der er dyrket i højder over 1.200 meter. Disse højere højder sikrer en langsommere bønneudviklingsproces, hvilket giver øget næringsstofdensitet og medvirker til en kompleks og velsmagende kaffe i koppen.

Guatemala

Guatemala menes at få introduceret kaffe helt tilbage i midten af 1700-tallet, men fik ligesom El Salvador først rigtigt betydning i slutningen af 1800-tallet. Guatemala er kendt for at producere ret forskellige kaffe-udtryk, hvor både frugtige, søde og komplekse kaffer og de mere fyldige,  chokoladeagtige kaffer er kendetegnet. 

Huehuetenango

Huehuetenango er en af Guatemalas mest kendte kaffeproducerende regioner, som ligger ved den nordvestlige grænse mod Mexico. Området er kendt for den utrolige vulkanske jord og meget varierende højder i bjergområderne. Huehuetenango betyder “forfædrenes sted” og er for mange kendt for at producere nogle af de højeste kvaliteter i Guatemalaas.

Las Amapolas

Las Amapolas betyder “valmuerne” og dækker over den producerede kaffe fra en række småfarmere i området, der alle bidrager til dette lot. På trods af højder der svinger fra 300 til 3850 meter over havet, dyrkes disse bønner kun i 1350-2000 meter, som her anses for at være det ideelle luftlag. Det høje dyrkningsområde betyder at bønnerne gror langsommere og samtidigt opbygger en større massefylde, der giver en hård og tæt bønne. Disse faktorer yder stor indvirkning på de kvaliteter der havner i den endelige kop, og det gælder især kompleksitet og frugtige aromaer, som er kendetegnet denne bønne.

Karakteristika

Finca Marina Cumbre

Marina Cumbre for os nemlig et super godt eksempel på en kaffe med en mild, behagelig og ukompliceret profil, men stadig besidde spændene nuancer, der skaber en behagelig og spændende espresso-kaffe. Med Marina Cumbre du forvente en balanceret, rund delikat profil, som har en underligende chokoladeagtig kvalitet, men også mere frugtige kvaliteter, som minder os om røde æbler. Det giver en særlig, “karamelliseret” profil og en ahornsirupsagtig smagsprofil, som bakkes op af en afstemt, men tilstedeværende syrlighed, der komplementerer kaffen super godt. Vi har virkeligt nydt de rene espresso-skud, vi har opnået med denne kaffe.

Las Amapolas

Når du brygger Guatemala Las Amapolas kan du forvente en super behagelig og meget balanceret kaffe. Kaffen har en traditionel profil med en rigtig behagelig krop, kombineret med friskhed fra af den afstemte syre i kaffen. Når vi smager kaffen oplever vi friske noter af stenfrugt og samtidigt en bagvedliggende chokoladeagtig karakter, som virkelig giver en afrundet afslutning på kaffen, og som er en smule mere fremtrædende, sammenlignet med sidste års lots. Guatemala Las Ampolas har været med os længe, fordi den highlighter de interessante karakterer fra Huehuetenango på en måde, der gør den til en fantastisk “hverdags-kaffe”.

Brygning

Finca Marina Cumbre

Marina Cumbre er releativt nem at arbejde med og fungerer godt som rene espressoskud og i mælkekaffer. Vi har fået de bedste resultater (manuel/semiauto espresso) ved at dosere 19g. kaffe og lande på 46-48 g. kaffe i koppen med en bryggetid på 25-27 sekunder.

Guatemala Las Amapolas

Guatemala Las Amapolas er en utroligt alsidig kaffe, som vi har erfaring med at brygge over mange bryggemetoder. Ved espressobrygning får vi en utroligt balanceret kop, som samtidigt besidder de milde frugtige karakterer, som bringer noget interessant til kaffen. Vi følger vores standardopskrifter fra vores bryggeguides her. Dvs. 18g. ind 36-42g. ud på ca. 28 sekunder

X
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomGå til shop