Denne måneds abonnementskaffe

Kafferne

1. Colombia Finca La Soledad

2. Stereo Espresso Blend

Origin

Colombia

Kaffe blev umiddelbart introduceret i Colombia i år 1723, hvor det langsomt spredte sig til forskellige regioner i landet. Dog bliver kaffen først rigtig signifikant i slutningen af 1900-tallet, hvor hele 50% af landets eksport kom fra kaffe allerede i 1912. Colombia er i dag et af de største lande ift. kaffeproduktion og er kendt for at have en bred vifte af kvaliteter og udtryk, hvor der både af fyldige, chokoladeagtige kaffer og mere søde, frugtige og saftige lots.

Tolima

Tolima er et af de sidste højborge for det berygtede FARC, som indtil for relativt kort tid siden har haft kontrollen i området. Tolima er dog – særligt i det seneste år – blevet kendt for at producere nogle rigtigt flotte kaffer, som typisk kommer i små lots fra mindre farme igennem kooperativerne. 

Finca La Soledad

Finca La Soledad er en kaffefarm med lokation i den sydlige del af Tolima. Kaffen dyrkes i cirka. 1930 højdemeter i den lille by Las Juntas i San Antonio. Finca La Soledad er en del af “Coopertiva de Caficultores del Sur del Tolima” og bidrager med dette meget eksklusive lot, som kun består af 25 sække kaffe hvert år. Kaffe vi har fornøjelsen af at arbejde med og give videre til jer. 

Nicaragua

Nicaragua fik først introduceret kaffe af de katolske missionærer i 1790, hvor det blev groet ud fra en nysgerrighed omkring kaffe generelt. Omkring 1840 fik kaffen dog så småt økonomisk betydning i takt med den globale efterspørgsel steg, hvor de første producerende kaffefarme blev etableret i og omkring Managua. Nicaragua producerer et væld af kaffeprofiler, fra de runde, behagelige kaffer, til de mere frugtige og syrlige.

Nueva Segovia

Nueva Segovia ligger i den nordlige del af Nicragua ved grænsen til Honduras. Kaffen i området dyrkes i omkring 1100 til 1650 højdemeter og området er i de seneste år blevet mere og mere anerkendt for at producere nogle af de bedste kvaliteter i landet.

Las Mimosas

Las Mimosas består af caturra fra forskellige småfarme i området, som dyrker deres kaffe i plantager op langs den inaktive vulkan Momotombo, lige ved kysten af Lago Xolotlán overfor hovedstaden Managua. Vulkanen som skaber de gode jordbundsforhold til kaffeproduktion havde været inaktiv siden 1905, men producerede igen lava for første gang i 110 år i 2015 igen.

Brasilien

Brasilien har i over 150 år været det verdens mest kaffeproducerende land og ca. 1/3 af alt kaffe kommer herfra. Kaffe menes introduceret i Brasilien tilbage i 1727 og Brasilien er i dag kendt for at producere en bred vifte af kvaliteter, hvor der i det senere år er kommet meget god kaffe ud af landet. Kaffen er ofte forbundet med en lav syre, fyldig krop og typisk med chokolade- og nøddeagtige karakter. 

Minas Gerais / Cerrado

Cerrado betyder “tropisk savanne”, men i forbindelse med kaffe refererer navnet typisk til området i den vestlige del af Minas Gerais. Området er et af de nyere områder ift. kaffeproduktion i Brasilien, hvor en varm, fugtig sommer og en tør vinter skaber forhold for nogle af de bedste kvaliteter i landet. 

Fazenda San Martin

Fazenda San Martin ligger i Minas Gerais tæt ved Patrocinio-distriktet og dækker over 35 hektar. Farmen styres af Senhor Nelson Revellini, som er med til at videreføre en over 100 år gammel familie-tradition omkring kaffeproduktion. Kaffeproduktionen startede med hans bedstefar, som tog den lange tur fra Italien til Brasilien og som med sin familie byggede de første plantager i Sao Paolo og senere i Paraná. Udover den meget traditionelle “natural” processeringsmetode bruger farmen såkaldt “eco-washed” / “semi-washed” processering. Som medlem af forbundet for kaffeproducenter i Cerrado sikres en høj kvalitet ud fra bæredygtig praksis. Alle sækkene får et såkaldt “tag”, som gør det muligt at spore hver enkelt sæk ned til dens specifikke oprindelse.

Karakteristika

Finca La Soledad

Når du brygger Colombia Finca La Soledad vil du opleve en fantastisk flot og aromatisk kaffe. Det første indtryk du vil få, vil nok være dens frugtige og florale aroma, som tydeligt kan spores fra posen, under kværning og i den endelige kop. Når du smager kaffen kan du forvente en kaffe med en let og behagelig krop, men som er livlig og har flere lag at dykke ned i. Vi finder noter af mandarin og lime med en bagvedliggende mælkechokoladeagtig karakter, som afslutter kaffen på en meget behagelig måde. Vi elsker kaffen fordi den besidder unikke kvaliteter og er super frisk og livlig, men samtidigt bliver “let-drikkelig” og behagelig. 

Stereo Espresso Blend

Stereo er en fast del af vores sortiment. I takt med varierende sæsoner og høste, varierer komponenterne i dette blend ligeså. Dog vil udtrykket altid være det samme; en behagelig, velafbalanceret og alsidig kaffe med milde frugt- og chokoladenoter, og som er fungerer alene eller med mælk, og som kan drikkes på alle tider af dagen. Stereo er en af månedens espressokaffer, da vi netop har opdateret blendet med to friske kaffer, som vi er glade for at kunne præsentere for jer. Super rund og behagelig med dejlig afstemt syre, hvor denne udgave især byder på den chokolade- og nougatatige kvaliteter og milde noter af citrusfrugt. 

Brygning

Finca La Soledad

Når du brygger Finca La Soledad anbefaler vi at nedjustere doseringen en smule ift. kurvens anbefalede “kapacitet”.  Vi har haft de bedste resultat ved at dosere 17 g. kaffe i 18-20g filter og lande på 40-44 g. kaffe i koppen med en bryggetid på 25-26 sekunder. 

Stereo Espresso Blend

Stereo Espresso Blend er super tilgivende og let at arbejde med. Vi følger her vores standardopskrift og bruger følgende parametre: 18g. ind, 36-40 g. ud på ca. 28 sekunder.

X
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomGå til shop