Denne måneds abonnementskaffe

Kafferne

1. Guatemala Finca Medina

2. Honduras PROEXO

Origin

Guatemala

Guatemala menes at få introduceret kaffe helt tilbage i midten af 1700-tallet, men fik ligesom El Salvador først rigtigt betydning i slutningen af 1800-tallet. Guatemala er kendt for at producere ret forskellige kaffe-udtryk, hvor både frugtige, søde og komplekse kaffer og de mere fyldige,  chokoladeagtige kaffer er kendetegnet. 

Antigua

Antigua er nok en af de mest kendte regioner i Guatemala. Navnet kommer fra byen af samme navn og regionen er kendt for dets spanske arkitektur og pladsen på UNESCO’s verdensarvsliste. I 2000 fik området et såkaldt “Denomination of Origin” som en en varemærkebeskyttelse, der sikrer at kun kaffe fra dette geografiske område må bære beskrivelsen “Antigua”. I dag er der stadig udfordringer med kaffe fra andre regioner, der flyttes til Antigua for at blive processeret, således navnet kan bæres. Dog er der stadig mange fantastiske og lokaldyrkede lots i denne region.

Finca Medina

Finca Medina en en familieejet producent, som har eksisteret i mere end 150 år og er en kendt producent i området. De har stort fokus på konstant udvikling og nye teknologier og maskiner, mens de samtidigt bevarer nogle af de tradtionelle arbejdsgange. Finca Medina har også stort fokus på bæredygtighed og forhold for deres medarbejdere, hvor produktion af højkvalitetskaffe og medarbejderplejen går hånd i hånd. For farmens 30 fastansatte og ca. 200 sæsonarbejdere sikres der adgang til både oplæring, uddannelse, beboelse samt behandling og lægehjælp. På farmen har man et professionelt laboratorie, hvor test og kvalitetskontrol foretages på samtlige lots fra farmen. Finca Medina ønsker at bevare de naturlige økosystemer i området, hvorfor der arbejdes hårdt på at vedligeholde skyggetræer og begrænse menneskelig indvirkning på naturen, således biodiversiteten trives og opretholdes. 

Honduras

Honduras er i dag det største land i Mellemamerika hvad angår kaffeproduktion. Dog er det utroligt svært at sige med sikkerhed, hvornår kaffe blev introduceret i landet. Her er de eneste beretninger om kaffeproduktion tilbage fra 1804, hvor kvaliteten af kaffen i landet blev dokumenteret. Kaffe fra Honduras spænder bredt, men generelt er kaffen kendetegnet ved komplekse, frugtige og saftige kaffer med behagelig krop.

Copán

Copán ligger i den vestlige del af Honduras og er opkaldt efter byen Copán, der er berømt for sine mayaruiner. Området grænser op til Guatemala og kaffen dyrkes imellem ca. 900 og 1900 meter over havoverfladen.

PROEXO

I det sydøstlige Copán finder du den lille by Corquín, hvor Proexo-kooperativet har sit hovedsæde. Proexo blev etableret i 2016 af 24 grundlæggermedlemmer som en indsats for at imødegå de udfordringer klimaforandringerne medfører for kaffeproduktionen, forbedre adgangen til kaffemarkedet og skabe stærke og stabile partnerskaber. I dag har kooperativet over 240 medlemmer og dækker tre departementer: Copán, Ocotepeque og Lempira. Desuden støtter det bønderne med teknisk assistance, bedste praksis, træning i afgrødediversificering, adgang til certificeringer, ligestillingsprogrammer og meget mere.

Kaffen fra Proexo kommer fra kaffefarme beliggende i højder 1500 meter over havets overflade. I høstsæsonen, som typisk finder sted mellem november og april, håndplukkes de modne, røde kaffebær og bringes til vådmøllen. Efter fermentering og tørring gennemgår kaffen en kvalitetskontrol og forberedes derefter til eksport.

Karakteristika

Finca Medina

Black honey er en processeringsmetode hvorved kaffen under tørring stadig bevarer det såkaldte frugtslim. Ved Black Honey er opbevares kaffen stadig relativt fugtigt og tørrer over længere tid, hvilket giver en fantastisk sødme og typiske noter af modne, tunge, mørke bær. Med denne Black Honey kan du forvente en cremet og silkeblød mundfølelse på kaffen og god kompleksitet. Du vil formodentligt kunne fornemme en smule “funkiness” over kaffen, hvor vi især finder noter af abrikos og sød karamel, og samtidigt en smule mørke bær.

PROEXO

Honduras PROEXO er en ren og blød kaffe med et relativt tradtionelt udtryk. Kaffen besidder nemlig en afrundet og cremet profil, hvor du kan se frem til nødde- og chokoladeagtige kvaliteter, men samtidigt mere frugtige nuancer, som minder os om saftige stenfrugter. En super behagelig, balanceret kaffe, som også smager rigtigt godt i mælkebaserede espressodrikke.

Brygning

Finca Medina

Vi anbefaler at brygge denne kaffe med en simpel opskrift med en 1:2,5 ratio. Vi har haft de bedste resultater ved at dosere 18g i filterkurven og brygge 44-46g kaffe i koppen på ca. 28 sekunder. 

Proexo

Honduras PROEXO er nem at arbejde med på kværnen. Vi følger her vores standardopskrift og bruger følgende parametre: 18g. ind, 36-40 g. ud på ca. 28 sekunder.

Tilmeld venteliste Vi informerer dig, når varen er tilbage på lager. Indtast blot din email her.
X
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomGå til shop