Denne måneds abonnementskaffe

Kafferne

1. Papua Ny Guinea Sigri

2. Stereo Espresso Blend (opdateret)

Origin

Papua Ny Guinea

Kaffeproduktionens historie på øen er ikke lang. Godt nok blev kaffe blev plantet relativt tidligt tilbage i 1890’erne, blev det ikke først behandlet som et kommercielt produkt. I 1926 blev 18 plantager dog etableret ved hjælp af frø fra Jamaicas Blue Mountain, og i 1928 begyndte kaffeproduktionen for alvor. I takt med industriens udvikling gjorde infrastruktur det lettere at flytte kaffe rundt på øen, og især fra 1950’erne og til 1970’erne, oplevede man stor udvikling, selvom man på verdensplan i dag stadig betragter Papua New Guinea som en mindre “spiller” på den globale kaffescene.  

Waghi Valley / Western Highlands

Et af de største, mest anerkendte områder inden for kaffeproduktion i Papua Ny Guinea. De fleste af kaffebønnerne i dette område dyrkes omkring den regionale hovedstad Mount Hagen, der er opkaldt efter en gammel, inaktiv vulkan. Kombinationen af højde og utroligt frugtbar jord gør potentialet for kvalitet i dette område stort og attraktivt.

Sigri Estate

Sigri-farmen betragtes som værende en af de første til at dyrke kaffe professionelt. Den dag i dag dækker farmen over 122 hektar og er anerkendt for at dyrke og behandle nogle utroligt flotte lots. Kombinationen af den frugtbare vulkanske jord, højder på cirka 1550 meter, køligt klima og tilstrækkelig regn, er farmen ideel til at dyrke Arabicabønner af højeste kvalitet. Yderligere arbejder farmen med stramme regler omkring faunaet, hvilket gør farmen til et fristed for truede dyrearter. Farmens ejere arbejder ligeledes med forskellige sociale problemstillinger såsom skoler, fællesskabsaktiviteter, kirker og medicinske faciliteter. Til sidst arbejder man i området på projekter, der skal styrke kvinders status i fælleskabet i ønsket om en forbedret ligestilling.

Colombia

Kaffe blev umiddelbart introduceret i Colombia i år 1723, hvor det langsomt spredte sig til forskellige regioner i landet. Dog bliver kaffen først rigtig signifikant i slutningen af 1900-tallet, hvor hele 50% af landets eksport kom fra kaffe allerede i 1912. Colombia er i dag et af de største lande ift. kaffeproduktion og er kendt for at have en bred vifte af kvaliteter og udtryk, hvor der både af fyldige, chokoladeagtige kaffer og mere søde, frugtige og saftige lots.

Valle del Cauca

Selvom Valle del Cauca engang var et af epicentrene for den colombianske væbnede konflikt, har det meget at byde på. Det ligger på Stillehavskysten i landet og grænser op til Chocó, Tolima og Cauca. Området betragtes som en af de mest frugtbare regioner i Colombia, med Cauca-floden, der løber igennem det. Denne flod spiller en fundamental rolle i kaffedyrkningen, da den er grundlaget for områdets tilgang til kaffedyrkning. Bønderne i regionen er meget opmærksomme på vigtigheden af vandforvaltning, miljøvenlige landbrugspraksisser og beskyttelse af regionens naturressourcer.

La Rochela

Beliggende ved foden af den vestlige Andesbjergkæde, specifikt i kommunen Trujillo, finder du Hacienda La Rochela. Daniela Duque har drevet denne familiefarm, som nu har eksisteret i mere end 20 år. Siden dens grundlæggelse i 1999 har farmen fokuseret på produktion af økologisk kaffe, og i løbet af de sidste 10 år har de inkorporeret produktion af kaffe certificeret af Rain Forest Alliance. Udover kaffe dyrkes der også Hass-avocadoer og Tahiti-limefrugter på farmen.

Med et dyrkningsområde på omkring 100 hektar dyrker La Rochela en bred vifte af sorter fra Caturra til Geisha, Java, Pacamara og Yellow Bourbon. Disse kaffeplanter nyder alle godt af de høje højder i regionen, som spænder fra 1.400 til 1.600 meter over havets overflade. Derudover kan du finde deres kaffebær gennemgå forskellige forarbejdningsmetoder, lige fra natural og honey til dobbelt fermenterede, vaskede og lange anaerobe forarbejdninger. Ud over at prioritere kvalitet er gården forpligtet til at drive på en miljøvenlig måde. Dette inkluderer bevarelse af vandkilder, omdannelse af farmaffald til organisk materiale, reduktion af vand- og energiforbrug i efterhøstprocesser, undgåelse af agrokemikalier og udvidelse af deres område til bevarelse af biodiversitet.

Brasilien

Brasilien har i over 150 år været det verdens mest kaffeproducerende land og ca. 1/3 af alt kaffe kommer herfra. Kaffe menes introduceret i Brasilien tilbage i 1727 og Brasilien er i dag kendt for at producere en bred vifte af kvaliteter, hvor der i det senere år er kommet meget god kaffe ud af landet. Kaffen er ofte forbundet med en lav syre, fyldig krop og typisk med chokolade- og nøddeagtige karakter. 

Cerrado

Cerrado betyder “tropisk savanne”, men i forbindelse med kaffe refererer navnet typisk til området i den vestlige del af Minas Gerais. Området er et af de nyere områder ift. kaffeproduktion i Brasilien, hvor en varm, fugtig sommer og en tør vinter skaber forhold for nogle af de bedste kvaliteter i landet.

Karakteristika

Papua Ny Guinea Sigri

Dette lot betyder lidt ekstra for os i risteriet. En af de allerførste kaffer, vi havde på cupping-bordet og indhentede i risteriet var nemlig en vasket kaffe fra Sigri Estate. En kaffe der opfyldte vores kriterier og gav mening for missionen – den var nemlig anderledes og heller ikke hverdagskost, når man sammenligner med mere anerkendte produktionslande som Kenya, Colombia og Brasilien. Dette lot har taget os tilbage til Sigri Estate. Denne gang med en “natural” forarbejdning, som det er første gang Sigri arbejder med og frigiver. Det er et ganske særligt lot med meget interessante kvaliteter, hvor vi især lægger mærke til kaffens kompleksitet, krop og sødme. I arbejdet med kaffen fandt vi hurtigt ud af, at kaffen skulle behandles forsigtigt og nænsomt, men at kaffen samtidigt havde brug for lidt mere “udvikling”, for at fremhæve dens karakteristika bedst muligt. Derfor er det måske også en kaffe, der kan synes mørkere end hvad smagene giver udtryk for. En hurtig ristning betyder en smule mere udsving på de ydre farver på bønnerne, som generelt er en smule mørkere, men samtidigt, at vi er nået i mål med en sød, kompleks smagsprofil og en kaffe som besidder en meget behagelig, fløjlsblød krop. Vi finder tydelige noter af tropisk frugt, som bakkes op af en god syrlighed og karamelagtige kvaliteter i finishen. 

Stereo Espresso Blend

Denne måned byder vi på den kommende, opdaterede version/blend af Stereo for sæsonen! Stereo er en fast del af vores sortiment. I takt med varierende sæsoner og høste, varierer komponenterne i dette blend ligeså. Dog vil udtrykket altid være det samme; en behagelig, velafbalanceret og alsidig kaffe med milde frugt- og chokoladenoter, og som er fungerer alene eller med mælk, og som kan drikkes på alle tider af dagen. Stereo er en af månedens espressokaffer, da vi netop igen har opdateret blendet med to friske kaffer, som vi er glade for at kunne præsentere for jer. Super rund og behagelig med dejlig afstemt syre, hvor denne udgave især byder på chokolade- og karamelagtige kvaliteter og milde noter af citrusfrugt.

Brygning

Papua Ny Guinea Sigri

Vi har opnået de bedste resultater med en opskrift med 18 g. kaffe ind og 44-46 gram ud på ca. 24-25 sekunder. 

Stereo Espresso Blend

Stereo Espresso Blend er super tilgivende og let at arbejde med. Vi følger her vores standardopskrift og bruger følgende parametre: 18g. ind, 36-40 g. ud på ca. 28 sekunder.

Tilmeld venteliste Vi informerer dig, når varen er tilbage på lager. Indtast blot din email her.
X
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomGå til shop