Denne måneds abonnementskaffe

Kafferne

1. Costa Rica Hacienda Sonora

2. Stereo Espresso Blend

Origin

Costa Rica

Man har dyrket kaffe i Costa Rica siden starten af 1900-tallet. Da landet blev erklæret uafhængigt fra Spanien i 1821 uddelte kommunestyret gratis kaffefrø for at tilskynde og støtte kaffeproduktion i landet. Costa Rica er i dag betragtet som et af de mest veludviklede og sikre lande i Centralamerika og det vises også igennem deres mange sporbare mikrofarme, som med moderne teknologi og professionelle arbejdsgange er i stand til at producere nogle høje kvaliteter og super interessante lots. Kaffe fra Costa Rica kan af samme årsag byde på mange forskellige profiler – typisk meget rene og søde kaffer med en behagelig krop. 

Central Valley

Central Valley er det ældste område i Costa Rica, når det kommer til kaffeproduktion, og med hovedstaden San José i området er det også den mest befolkede. Hacienda Sonora ligger i Alajuela i delregionen Grecia, hvor kaffen dyrkes i 1200-1300 højdemeter. I Central Valley finder du hele tre vulkaner – Irazu, Barva og Poas – som har stor indflydelse på de optimale jordbundsforhold i området.

Hacienda Sonora

Hacienda Sonora har beliggenhed for enden af det verdensberømte Vulkan, Poás. Farmen fordeler sig over cirka 100 hektar og den gennemsnitlige højde er 1250 meter over havet. I området er der fyldt med eksotiske træer og andet vegetation, der skaber perfekte forhold for dyrking af høje kvaliteter, der samtidigt er med til at  forbedre det omkringliggende vulkanske jord. Stor diversitet i økosystemet på farmen gør det til et interessant tilholdssted for fugle og andre dyr. På farmen bruger man nogle af de mest avancerede landbrugspraksis for at opnå fremragende kvalitet og udbytte af produktionen. Al strøm på farmen genereres på en såkaldt Pelton-vandturbine ved den nærliggende flod, hvilket medvirker til et yderst grønt energiforbrug. Farmen benytter 100% vedvarende energi og lægger stor vægt på gode arbejdsforhold. På farmen er der gratis indkvartering for medarbejderne og deres familier, som også får dækket omkostninger til vand, elektricitet og sundhedsforsikring. 

Nicaragua

Nicaragua fik først introduceret kaffe af de katolske missionærer i 1790, hvor det blev groet ud fra en nysgerrighed omkring kaffe generelt. Omkring 1840 fik kaffen dog så småt økonomisk betydning i takt med den globale efterspørgsel steg, hvor de første producerende kaffefarme blev etableret i og omkring Managua. Nicaragua producerer et væld af kaffeprofiler, fra de runde, behagelige kaffer, til de mere frugtige og syrlige.

Nueva Segovia

Nueva Segovia ligger i den nordlige del af Nicragua ved grænsen til Honduras. Kaffen i området dyrkes i omkring 1100 til 1650 højdemeter og området er i de seneste år blevet mere og mere anerkendt for at producere nogle af de bedste kvaliteter i landet.

Las Mimosas

Las Mimosas består af caturra fra forskellige småfarme i området, som dyrker deres kaffe i plantager op langs den inaktive vulkan Momotombo, lige ved kysten af Lago Xolotlán overfor hovedstaden Managua. Vulkanen som skaber de gode jordbundsforhold til kaffeproduktion havde været inaktiv siden 1905, men producerede igen lava for første gang i 110 år i 2015 igen.

Brasilien

Brasilien har i over 150 år været det verdens mest kaffeproducerende land og ca. 1/3 af alt kaffe kommer herfra. Kaffe menes introduceret i Brasilien tilbage i 1727 og Brasilien er i dag kendt for at producere en bred vifte af kvaliteter, hvor der i det senere år er kommet meget god kaffe ud af landet. Kaffen er ofte forbundet med en lav syre, fyldig krop og typisk med chokolade- og nøddeagtige karakter. 

Minas Gerais / Cerrado

Cerrado betyder “tropisk savanne”, men i forbindelse med kaffe refererer navnet typisk til området i den vestlige del af Minas Gerais. Området er et af de nyere områder ift. kaffeproduktion i Brasilien, hvor en varm, fugtig sommer og en tør vinter skaber forhold for nogle af de bedste kvaliteter i landet. 

Fazenda San Martin

Fazenda San Martin ligger i Minas Gerais tæt ved Patrocinio-distriktet og dækker over 35 hektar. Farmen styres af Senhor Nelson Revellini, som er med til at videreføre en over 100 år gammel familie-tradition omkring kaffeproduktion. Kaffeproduktionen startede med hans bedstefar, som tog den lange tur fra Italien til Brasilien og som med sin familie byggede de første plantager i Sao Paolo og senere i Paraná. Udover den meget traditionelle “natural” processeringsmetode bruger farmen såkaldt “eco-washed” / “semi-washed” processering. Som medlem af forbundet for kaffeproducenter i Cerrado sikres en høj kvalitet ud fra bæredygtig praksis. Alle sækkene får et såkaldt “tag”, som gør det muligt at spore hver enkelt sæk ned til dens specifikke oprindelse.

Karakteristika

Hacienda Sonora

Når vi arbejder med denne kaffe, er der en ting vi særligt forbinder kaffen med. Balance. Kaffen er for os en af de bedste kaffer vi har arbejdet med i år, fordi den formår at kombinere kompleksitet og nuancer med en behagelig krop og masser af sødme. Det er både en kaffe du kan dykke ned i og en kaffe du kan læne dig tilbage og nyde uden at tænke over. Mange “naturals” kan have nogle tunge undertoner af modne frugter og nogle gange lidt tåget krop. Men denne  naturlig-processerede yellow caturra har en meget ren og afrundet profil, som bevidner om en kaffe, der er virkeligt er taget hånd om under hele rejsen. Vi finder i kaffen enormt behagelig og afrundet med en fantastisk sødme. Vi finder noter af både tørrede frugter og brun farin med en meget diskret, bagvedliggende æbleagtig syre. 

Stereo Espresso Blend

Stereo er en fast del af vores sortiment. I takt med varierende sæsoner og høste, varierer komponenterne i dette blend ligeså. Dog vil udtrykket altid være det samme; en behagelig, velafbalanceret og alsidig kaffe med milde frugt- og chokoladenoter, og som er fungerer alene eller med mælk, og som kan drikkes på alle tider af dagen. Stereo er en af månedens espressokaffer, da vi netop har opdateret blendet med to friske kaffer, som vi er glade for at kunne præsentere for jer. Super rund og behagelig med dejlig afstemt syre, hvor denne udgave især byder på den chokolade- og nougatatige kvaliteter og milde noter af citrusfrugt. 

Brygning

Hacienda Sonora

Når du brygger Hacienda Sonora anbefaler vi at nedjustere doseringen en smule ift. kurvens anbefalede “kapacitet”.  Vi har haft de bedste resultat ved at dosere 17 g. kaffe i 18-20g filter og lande på 42-46 g. kaffe i koppen med en bryggetid på 25-26 sekunder. 

Stereo Espresso Blend

Stereo Espresso Blend er super tilgivende og let at arbejde med. Vi følger her vores standardopskrift og bruger følgende parametre: 18g. ind, 36-40 g. ud på ca. 28 sekunder.

X
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomGå til shop