Denne måneds abonnementskaffe

Kafferne

1. Costa Rica Hacienda Sonora

2. Nicaragua Las Mimosas

Origin

Costa Rica

Man har dyrket kaffe i Costa Rica siden starten af 1900-tallet. Da landet blev erklæret uafhængigt fra Spanien i 1821 uddelte kommunestyret gratis kaffefrø for at tilskynde og støtte kaffeproduktion i landet. Costa Rica er i dag betragtet som et af de mest veludviklede og sikre lande i Centralamerika og det vises også igennem deres mange sporbare mikrofarme, som med moderne teknologi og professionelle arbejdsgange er i stand til at producere nogle høje kvaliteter og super interessante lots. Kaffe fra Costa Rica kan af samme årsag byde på mange forskellige profiler – typisk meget rene og søde kaffer med en behagelig krop. 

Central Valley

Central Valley er det ældste område i Costa Rica, når det kommer til kaffeproduktion, og med hovedstaden San José i området er det også den mest befolkede. Hacienda Sonora ligger i Alajuela i delregionen Grecia, hvor kaffen dyrkes i 1200-1300 højdemeter. I Central Valley finder du hele tre vulkaner – Irazu, Barva og Poas – som har stor indflydelse på de optimale jordbundsforhold i området.

Hacienda Sonora

Hacienda Sonora har beliggenhed for enden af det verdensberømte Vulkan, Poás. Farmen fordeler sig over cirka 100 hektar og den gennemsnitlige højde er 1250 meter over havet. I området er der fyldt med eksotiske træer og andet vegetation, der skaber perfekte forhold for dyrking af høje kvaliteter, der samtidigt er med til at  forbedre det omkringliggende vulkanske jord. Stor diversitet i økosystemet på farmen gør det til et interessant tilholdssted for fugle og andre dyr. På farmen bruger man nogle af de mest avancerede landbrugspraksis for at opnå fremragende kvalitet og udbytte af produktionen. Al strøm på farmen genereres på en såkaldt Pelton-vandturbine ved den nærliggende flod, hvilket medvirker til et yderst grønt energiforbrug. Farmen benytter 100% vedvarende energi og lægger stor vægt på gode arbejdsforhold. På farmen er der gratis indkvartering for medarbejderne og deres familier, som også får dækket omkostninger til vand, elektricitet og sundhedsforsikring. 

Nicaragua

Nicaragua fik først introduceret kaffe af de katolske missionærer i 1790, hvor det blev groet ud fra en nysgerrighed omkring kaffe generelt. Omkring 1840 fik kaffen dog så småt økonomisk betydning i takt med den globale efterspørgsel steg, hvor de første producerende kaffefarme blev etableret i og omkring Managua. Nicaragua producerer et væld af kaffeprofiler, fra de runde, behagelige kaffer, til de mere frugtige og syrlige.

Nueva Segovia

Nueva Segovia ligger i den nordlige del af Nicragua ved grænsen til Honduras. Kaffen i området dyrkes i omkring 1100 til 1650 højdemeter og området er i de seneste år blevet mere og mere anerkendt for at producere nogle af de bedste kvaliteter i landet.

Las Mimosas

Las Mimosas består af caturra fra forskellige småfarme i området, som dyrker deres kaffe i plantager op langs den inaktive vulkan Momotombo, lige ved kysten af Lago Xolotlán overfor hovedstaden Managua. Vulkanen som skaber de gode jordbundsforhold til kaffeproduktion havde været inaktiv siden 1905, men producerede igen lava for første gang i 110 år i 2015 igen.

Karakteristika

Hacienda Sonora

Når vi arbejder med denne kaffe, er der en ting vi særligt forbinder kaffen med. Balance. Kaffen er for os en af de bedste kaffer, vi har arbejdet med i år, fordi den formår at kombinere kompleksitet og nuancer med en behagelig krop og masser af sødme. Det er både en kaffe, du kan dykke ned i og en kaffe du kan læne dig tilbage og nyde uden at tænke over. Mange “naturals” kan have nogle tunge undertoner af modne frugter og nogle gange lidt tåget krop. Men denne  naturlig-processerede yellow caturra har en meget ren og afrundet profil, som bevidner om en kaffe, der er virkeligt er taget hånd om under hele rejsen. Vi finder i kaffen enormt behagelig og afrundet med en fantastisk sødme. Vi finder noter af både tørrede frugter og brun farin med en meget diskret, bagvedliggende æbleagtig syre. ,

Nicaragua Las Mimosas

Når du arbejder med Nicaragua Las Mimosas kan du forvente en super behagelig kaffe.  Vi synes kaffen er interessant, fordi den besidder en traditionel profil og er super let-drikkelig, men samtidigt uden at blive kedelig og flad. Kaffen har en super cremet og glat struktur og vi finder nougat-lignende kvaliteter i kaffen, som også har en interessant afstemt syre med citrusagitge karakterer.  Led selv efter nøddeagtige kvaliteter, som både kan vise sig i næsen/aromaen og i koppen.

Brygning

Hacienda Sonora

Kaffen har så meget at byde på, og du vil kunne forvente super gode resultater på tværs af mange forskellige bryggemetoder. Dog føler vi at AeroPress generelt fungerer særligt godt til denne type kaffer, hvor bryggemetoden kan komplementere den behagelige krop og skabe en god balance mellem syre og sødme. 

Nicaragua Las Mimosas

Forvent gode resultater på både pour-over bryggeudstyr, stempelkanden og kaffemaskinen. Giv kaffen mere fylde og tekstur på stempelkanden eller skabe en renere oplevelse og komplementér citrusfrugtnoterne ved at brygge igennem et filter (pour-over eller kaffemaskine)

X
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomGå til shop