Denne måneds abonnementskaffe

Kafferne

1. Guatemala Finca Medina

2. Peru Del Futuro

Origin

Guatemala

Guatemala menes at få introduceret kaffe helt tilbage i midten af 1700-tallet, men fik ligesom El Salvador først rigtigt betydning i slutningen af 1800-tallet. Guatemala er kendt for at producere ret forskellige kaffe-udtryk, hvor både frugtige, søde og komplekse kaffer og de mere fyldige,  chokoladeagtige kaffer er kendetegnet. 

Antigua

Antigua er nok en af de mest kendte regioner i Guatemala. Navnet kommer fra byen af samme navn og regionen er kendt for dets spanske arkitektur og pladsen på UNESCO’s verdensarvsliste. I 2000 fik området et såkaldt “Denomination of Origin” som en en varemærkebeskyttelse, der sikrer at kun kaffe fra dette geografiske område må bære beskrivelsen “Antigua”. I dag er der stadig udfordringer med kaffe fra andre regioner, der flyttes til Antigua for at blive processeret, således navnet kan bæres. Dog er der stadig mange fantastiske og lokaldyrkede lots i denne region.

Finca Medina

Finca Medina en en familieejet producent, som har eksisteret i mere end 150 år og er en kendt producent i området. De har stort fokus på konstant udvikling og nye teknologier og maskiner, mens de samtidigt bevarer nogle af de tradtionelle arbejdsgange. Finca Medina har også stort fokus på bæredygtighed og forhold for deres medarbejdere, hvor produktion af højkvalitetskaffe og medarbejderplejen går hånd i hånd. For farmens 30 fastansatte og ca. 200 sæsonarbejdere sikres der adgang til både oplæring, uddannelse, beboelse samt behandling og lægehjælp. På farmen har man et professionelt laboratorie, hvor test og kvalitetskontrol foretages på samtlige lots fra farmen. Finca Medina ønsker at bevare de naturlige økosystemer i området, hvorfor der arbejdes hårdt på at vedligeholde skyggetræer og begrænse menneskelig indvirkning på naturen, således biodiversiteten trives og opretholdes. 

Peru

Kaffe menes at komme til Peru imellem 1740 og 1760, hvor Vicekongedømmet dækkede et større område af Peru end i dag. Peru havde de perfekte betingelser for stor produktion af kaffe, men i de første ca. 100 år blev kaffen kun drukket i landet, hvorefter kaffen blev eksporteret til lande som Tyskland og England. Peru er kendt for sine rene, delikate kaffe, som ofte er søde med en fyldig krop uden nødvendigvis at være super komplekse.

Cajamarca

Cajamarca som er både navnet på regionen og regionens hovedstad deler grænse med Ecuador i nord og det peruvianske afdelinger af Amazonas i øst. Andesbjergene løber igennem Cajamarca og den frugtbare jord giver oplagte forhold til landbrug og minedrift, som er store indtægtskilder i regionen.

I det 15. århundrede udviklede Inkaerne deres imperium til hvad der i dag er Cajamarca–regionen og regionens hovedstad Cajamarca. Cajamarca er i dag en af de ældste byer i sydamerika.

Kaffedyrkning i Cajamarca er centreret omkring byen Jaen højt oppe i bjergene. Den vestlige del af regnskoven i Amazonas når ned til Jaen og områderne heromkring. Cajamarca har hele 13 provinser, hvoraf mange krydses af floder, der kommer højt fra Andesbjergene og ned i forskellige flodbassiner.

Del Futuro

Asociación Café del Futuro er et kooperativ, som 348 bønder er medlem af. Asociación Café del Futuro blev grundlagt i 2007 og står for højkvalitets kaffe med udvalgte sorter og fokus på certificeret kaffe. Bønderne dyrker sorter som Caturra, Bourbon og Mundo Novo, som trives godt i regionen mellem provinserne Jaén og San Ignacio. Associationen støtter bønderne i finansiering af tørringshuse, der tillader dem at tørre deres kaffe skånsomt og beskyttet mod regn. 95% af producenterne bruger allerede disse tørringshuse. Kaffen dyrkes i højder mellem 1600 og 2000 meter. 

I de seneste årtier er Jaén-regionen i Peru blevet til en kaffemonokultur, hvilket har resulteret i, at folk nu er meget afhængige af mad fra andre regioner. Med regeringsrestriktioner på grund af Corona-smitte er transportomkostninger og madpriser steget. Siden da har mange familier kæmpet med deres mangel på fødevarer, hvilket har haft betydning for deres levebrød.

Mange bønder fra Asociación Café del Futuro er også påvirket af dette. Igennem vores partnerprogram hos Touton, medvirker vi til at skabe en bæredygtig løsning, med henblik på at forbedre levevilkårene og fødevaresikkerheden for 105 kaffeproducerende familier. Her støtter vi nemlig implementeringen af lokale grøntsagshaver for at øge fødevaresikkerheden, samtidigt med at hver kaffeproducerende familie modtager 10 opløftede tørresenge på 7,5 kvadratmeter samt frø fra regionale grøntsager, værktøjer og generel viden til at udnytte ressourcerne optimalt.

Karakteristika

Finca Medina

Black honey er en processeringsmetode hvorved kaffen under tørring stadig bevarer det såkaldte frugtslim. Ved Black Honey er opbevares kaffen stadig relativt fugtigt og tørrer over længere tid, hvilket giver en fantastisk sødme og typiske noter af modne, tunge, mørke bær. Med denne Black Honey kan du forvente en cremet og silkeblød mundfølelse på kaffen og god kompleksitet. Du vil formodentligt kunne fornemme en smule “funkiness” over kaffen, hvor vi især finder noter af abrikos og sød karamel, og samtidigt en smule mørke bær.

Del Futuro

Når du brygger Peru Del Futuro kan du se frem til en balanceret, men spændende smagsprofil, som er behagelig og let-drikkelig. Denne vaskede kaffe får med sin releativt lyse profil en ren og blød krop, der bakkes op af en afstemt syrlighed. I denne filterristning af kaffen fremstår den nærmest cremet, hvilket spiller godt sammen med kaffens aroma og noter. For os er noten af mørk chokolade ikke til at tage fejl af, mens en bagvedliggende frugtig karakter også et til stede, dog lidt mere subtilt. Kaffen har en vis sødme, som trækker os i retning af ahornsirup, nok fordi det lander et sted mellem den mørke chokolade og den søde frugtnote. 

Brygning

Finca Medina

Nyd Finca Medina Black Honey på din foretrukne filter-bryggemetode. Vi har fået super søde og komplekse kopper på tværs af pour-over metoder og stempelkanden, hvor sidstnævnte er at foretrække, hvis du ønsker at komplementere den store sødme med fylde og tekstur.

Del Futuro

Del Futuro er nem at arbejde med og kan nydes på tværs af alle bryggemetoder. Fremhæv de friske delikate kvaliteter igennem din foretrukne pour-over eller give kaffen en smule mere fylde på stempelkanden eller din Aeropress.

Tilmeld venteliste Vi informerer dig, når varen er tilbage på lager. Indtast blot din email her.
X
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomGå til shop