Denne måneds abonnementskaffe

Kafferne

1. Rwanda Coko

2. Colombia La Rochela

Origin

Rwanda

Rwanda er kendt for at producere gode kvaliteter og er i dag anerkendt på den internationale scene for at exportere nogle super interessante og komplekse lots. . Kaffebønder i Rwanda dyrker typisk kaffe på små jordlodder og leverer  deres høst til kooperativer, som sørger for at forarbejde de plukkede kaffebær før de eksporteres. Rwandas kaffe er ofte forbundet med frugtige kvaliteter, hvor vi ofte har fundet noter af æble og citrusfrugt, men nogle lots byder også på mere bær-lignende noter og er florale i udtrykket. 

Noget ganske særligt ved Rwanda-kaffe er, at man kan støde på en såkaldt “kartoffel-defekt”, som kun kan findes i kaffe fra Rwanda og Burundi. Det skyldes en særlig ukendt bakterie, som finder vej ind i bærret skind og producerer et toksin, der kan give en ubehagelig aroma til kaffen. Det giver en tydelig aroma af rå kartofler – deraf navnet. Defekten er ganske ufarlig og sjælden. Defekten berører kun enkelte få bønner, så derfor er hele posen ikke udsat, hvis en enkelt bønne er udsat for defekten.  

Gakenke

Kaffebønderne  håndplukker modne kaffebær på de vulkanske skråninger i Gakenke-distriktet i  det nordlige Rwanda. Gakenke-distriktet er et af de 19 distrikter i Rwanda og områdets mikroklima, højde og rige vulkanske jord bidrager til at producere kaffe med høj sødme og komplekse, frugtige og syrlige profiler.

Coko Farm

Coko Farm ligger i den nordlige del af Gakenke-distriktet og blev grundlagt i 2008 af Jean Nepomuscene Habyarimana. Som søn af en landmand blev han opmærksom på betydningen af kaffedyrkning for lokalsamfundet, hvilket til sidst førte ham til at købe jord til sin egen gård. Hvert år hæver han kvaliteten af sine kaffer på ny, og i 2014 blev han tildelt førstepladsen af Cup of Excellence. Coko Farm blev også udvalgt som en modelgård for Farmer Field School. I de seneste to år har Coko Farm været hjemsted for mange søde grise, der hjælper med at øge produktiviteten på landmandsniveau samtidig med at de leverer perfekt organisk kompost.

Colombia

Kaffe blev umiddelbart introduceret i Colombia i år 1723, hvor det langsomt spredte sig til forskellige regioner i landet. Dog bliver kaffen først rigtig signifikant i slutningen af 1900-tallet, hvor hele 50% af landets eksport kom fra kaffe allerede i 1912. Colombia er i dag et af de største lande ift. kaffeproduktion og er kendt for at have en bred vifte af kvaliteter og udtryk, hvor der både af fyldige, chokoladeagtige kaffer og mere søde, frugtige og saftige lots.

Valle de Cauca

Selvom Valle del Cauca engang var et af epicentrene for den colombianske væbnede konflikt, har det meget at byde på. Det ligger på Stillehavskysten i landet og grænser op til Chocó, Tolima og Cauca. Området betragtes som en af de mest frugtbare regioner i Colombia, med Cauca-floden, der løber igennem det. Denne flod spiller en fundamental rolle i kaffedyrkningen, da den er grundlaget for områdets tilgang til kaffedyrkning. Bønderne i regionen er meget opmærksomme på vigtigheden af vandforvaltning, miljøvenlige landbrugspraksisser og beskyttelse af regionens naturressourcer.

La Rochela

Beliggende ved foden af den vestlige Andesbjergkæde, specifikt i kommunen Trujillo, finder du Hacienda La Rochela. Daniela Duque har drevet denne familiefarm, som nu har eksisteret i mere end 20 år. Siden dens grundlæggelse i 1999 har farmen fokuseret på produktion af økologisk kaffe, og i løbet af de sidste 10 år har de inkorporeret produktion af kaffe certificeret af Rain Forest Alliance. Udover kaffe dyrkes der også Hass-avocadoer og Tahiti-limefrugter på farmen.

Med et dyrkningsområde på omkring 100 hektar dyrker La Rochela en bred vifte af sorter fra Caturra til Geisha, Java, Pacamara og Yellow Bourbon. Disse kaffeplanter nyder alle godt af de høje højder i regionen, som spænder fra 1.400 til 1.600 meter over havets overflade. Derudover kan du finde deres kaffebær gennemgå forskellige forarbejdningsmetoder, lige fra natural og honey til dobbelt fermenterede, vaskede og lange anaerobe forarbejdninger. Ud over at prioritere kvalitet er gården forpligtet til at drive på en miljøvenlig måde. Dette inkluderer bevarelse af vandkilder, omdannelse af farmaffald til organisk materiale, reduktion af vand- og energiforbrug i efterhøstprocesser, undgåelse af agrokemikalier og udvidelse af deres område til bevarelse af biodiversitet.

Karakteristika

Rwanda Coko

Med Rwanda Coko kan du se frem til frisk, floral og saftig kaffeoplevelse. Kaffen har en behagelig syrlighed, som bakkes rigtigt godt op af de meget frugtige kvaliteter, som kaffen besidder. Kaffen har en behagelig, let, ren og frisk krop og vi finder især noter af mandarin, samt en gennemgående sød honningfornemmelse i koppen, som giver kaffen et generelt meget læskende udtryk. 

Colombia La Rochela

Colombia La Rochela er en enormt balanceret og blød kaffe. Kroppen er let, ren og nærmest silkeblød. Det er en kaffe, som også besidder en masse sødme og frugtige kvaliteter, som især minder os om mørke bær. Samlet giver det en spændende kop med en særlig vinøs karakter, som kendetegner mange af de colombianske kaffer, vi foretrækker og nyder at arbejde med.

Brygning

Rwanda Coko

Rwanda Coko er en kaffe med friskhed, kompleksitet og frugtige kvaliteter, som gør at kaffen vil kunne bruges på tværs af flere bryggemetoder. Vi nyder særligt kaffen igennem filterbrygger som Hario V60, Chemex eller lignende, da det giver os en renhed i koppen, som vi foretrækker. Her bliver kaffen livlig og transparent, og de frugtige nuancer bliver tydeliggjort på bedste vis.

Colombia La Rochela

La Rochela er nem at arbejde med og kan nydes på tværs af alle bryggemetoder. Som altid kan du forsøge at fremtvinge de friske delikate kvaliteter igennem din foretrukne pour-over eller give kaffen en smule mere fylde på stempelkanden eller din Aeropress.

Tilmeld venteliste Vi informerer dig, når varen er tilbage på lager. Indtast blot din email her.
X
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomGå til shop