Beskrivelse
Land
Etiopien |
Region
Yirgacheffe |
Producenter/kooperativ
Mulecha Mugida washing station |
Højde
1935 moh |
Sort(er)
Kurume |
Høstperiode
Oktober-januar |
Proces
Vasket |
Høstmetode
Håndplukket |
Etiopien Aricha kommer fra vaskestationen Aricha Mulecha Mugida, som har 12 fermenteringstanke og som følger internationale procedurer for fermentering og “vaskning”. På vaskestationen bruges der frisk, rindende vand og de ansatte foretager løbende målinger af pH-værdi og TDS af vandet. Aricha har mere end 280 opløftede “tørresenge” med unikke koder, således forskellige partier adskilles og deres udvikling overvåges. Bønnerne bliver fermenteret i 36-48 timer og tørrer derefter i 18 dage. Vaskestationen har 5,2 hektarer land, hvor de dyrker kaffen i 1927 til 1943 meters højde over havoverfladen. Jorden i området er rødbrunt og temperaturerne svinger mellem 11,38 til 25,57 grader med gennemsnitligt 1525 ml. nedbør om året. Ved vaskestationen har man i de seneste år fokuseret på at skabe en mere transparent produktion ved at videregive detaljerede informationer omkring de forskellige vaskestationer. På vaskestationen finder man noget af det mest moderne produktions- og sorteringsudstyr, der betyder at man er i stand til at levere den højeste kvalitet.