Beskrivelse
Kaffedyrkning i Indonesien har rødder helt tilbage til slutningen af 1600-tallet under den hollandske kolonitid og har siden spillet en væsentlig rolle i landets udvikling. I dag, over 300 år senere, er Indonesien blandt verdens største kaffeproducenter og dyrker både Arabica og Robusta. Størstedelen af kaffen dyrkes af småbønder, der sjældent råder over mere end 2 hektar jord.
Indonesien består af omkring 18.000 øer, hvoraf ti større øer er blevet kendt som vigtige kaffeproducerende regioner. Sumatra, den vestligste af disse øer, ligger på ækvator og byder på enestående landskaber og et rigt dyreliv. Denne specifikke kaffe stammer fra det centrale Sumatra, nærmere bestemt området omkring Kerinci Seblat Nationalpark. Området rummer en frodig tropisk regnskov og er en af de sidste bastioner for den sjældne sumatratiger. Landskabet domineres af Kerinci-bjerget, Indonesiens højeste vulkan med en højde på 3.800 meter. Fra toppen kan eventyrlystne besøgende nyde en fantastisk udsigt over skovklædte dale og et mosaiklandskab af frodige landbrugsmarker.
I bjergområdet omkring Kerinci drager småbønder fordel af de høje højder og den frugtbare vulkanske jord. Blandt dem finder man medlemmer af Camintoran-kooperativet, som tæller 162 producenter.
Denne særlige mikrolot består af S-Lini og Caturra-varianter, dyrket af bønder fra landsbyerne Jernih Jaya, Kersik Tuo, Gunung Tujuh og Lindung Jaya. Kaffebønnerne er naturligt forarbejdede: efter omhyggelig håndsortering tørres kaffekirsebærrene nænsomt i solen. Resultatet er en meget sød kop med frugtige og romagtige noter.