Burundi Kibingo

Pris: 109 kr.339 kr.

Frugtig og floral kaffe med en blød, nærmest cremet krop. Find noter af marcipan og røde bær, samt et strejf af mørk chokolade i afslutningen.

Tilmeld venteliste Vi informerer dig, når varen er tilbage på lager. Indtast blot din email her.

Beskrivelse

Denne kaffe stammer fra Kibingo-vaskestationen, beliggende i Kayanza-regionen i det nordlige Burundi, cirka 1.893 meter over havets overflade. Omkring 1.739 småbønder fra området leverer deres kaffebær hertil. De fleste af disse bønder ejer omkring 250-300 kaffeplanter og dyrker typisk Red Bourbon-varieteten i højder mellem 1.700 og 1.900 meter. Kibingo-vaskestationen blev opført i 1986 og har 10 fermenteringstanke, to imprægneringsbassiner, en “depulper” og tørringsarealer med 165 hævede tørreborde. Stationens navn stammer fra det lokale ord “ikibingo”, som refererer til et stort siv, der gror langs den nærliggende flod.

Kvalitetssikringen begynder allerede ved modtagelsen af kaffebærrene hos Greenco. Her bliver de hældt i små spande med vand for at sortere de modne bær fra de umodne og beskadigede (såkaldte “floaters”). Floaters bliver stadig købt, men adskilles med det samme og sælges kun som B-kvalitet. Herefter bliver de modne bær håndsorteret igen for at fjerne eventuelle rester af umodne eller overmodne bær. Inden for seks timer efter sortering bliver bærrene “depulped”. Under denne proces adskilles kaffebønnerne yderligere efter densitet ved hjælp af en “Mackinon 3-disc pulper” med en ekstra sorteringsskive, som sikrer, at kun den bedste kvalitet går videre i processen. Efter “depulping” bliver bønnerne – stadig med noget frugtkød (mucilage) – lagt til tørring på hævede tørreborde i et enkelt lag. Tørringen varer typisk 2-3 uger afhængigt af vejrforholdene. Under tørringen bliver bønnerne regelmæssigt gennemgået for defekter, og de dækkes med presenninger ved regn, stærk sol og om natten. Målet er at opnå en stabil fugtighed på omkring 11,5 %.

Når kaffen er færdigtørret, bliver den pakket i sække og sendt til lageret. Her bliver hver enkelt lot – adskilt efter station, dato og kvalitet – cuppet og vurderet af Greencos kvalitetskontrolteam. Denne sporbarhed bevares gennem hele processen, hvilket giver mulighed for en høj grad af gennemsigtighed og præcision i smagsprofilen.

Yderligere information

Vægt N/A

Helt i mål med kaffen.

Vi ved, hvor mange processer, der går forud for ristningen i vores risteri og ligeledes efter vi har ristet og givet kaffen videre. Vi har gjort vores bedste for at følge den gode oplevelse til dørs, og lavet en række bryggeguides til dig.

Tilmeld venteliste Vi informerer dig, når varen er tilbage på lager. Indtast blot din email her.
X
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomGå til shop