4. Søndag i advent

Kaffen

Etiopien Gotiti

Origin

Etiopien

Etiopien er for mange forbundet med kaffens oprindelsesland, selvom der må siges at være forskellige fortolkninger og ideer om rækkefølgen. Dog er der ingen tvivl om, at “Coffea Arabica” først rigtigt vandt sit indpas, da det spredte sig til Etiopien som i dag er en af de mest anderkendte kaffeproducerende lande. Kendt for deres karakteristiske utroligt florale, frugtige kaffer og meget høje kvaliteter.

Yirgacheffe

Yirgacheffe er nok en af de mest anerkendte regioner og her findes et hav af exceptionelle kaffer. Kafferne er meget karakteristiske og interessante og besidder ofte te-agtige kvaliteter og er meget delikate og florale. Uden tvivl et af de mest markante regioner når vi taler aromatisk og unik højkvalitetskaffe. 

METAD / Gotiti

Gedeb Gotiti er opkaldt efter efter landsbyen, hvori den bliver høstet. Forskellige små producenter leverer deres høstede kaffebær til METAD’s indsamlingssted i Gotiti, hvor de processeres på METAD’s vaskestation i Halo Beriti og Udeye. METAD er et familieforetagende med stærke rødder inden for kaffeproduktion gennem flere generationer. De ønskede at støtte investere i nærliggende kaffe-områder gennem deres program, som i dag har vokset sig til 6500 medlemmer spredt over både Hambela og Gedeb. Der er lige nu 14 foreninger navngivet efter deres “kebele”, som er en betegnelse for en et landsby-område i Etiopien. Kaffefarmerne modtager træning fra METAD fra opstart og modtager gratis frøplanter og professionel hjælp i alle produktionsled. Denne kaffe er dyrket 1950-2000 meter over havet og er en naturlig processeret kaffe, der tørres i frugtkødet på opløftede tørsenge. Der er tale om en økologisk kaffe, som METAD ikke alene har fået certificeret ift. deres egne farme og områder, men ligeledes farme, der deltager i deres “out-growers” program.

METAD’s værdier er drevet af fælleskab og miljø. De geninvesterer en andel af deres profit tilbage ind i det lokale samfund til diverse initiativer, såsom bygning af klinikker, tilskud til den lokale skole og etablering af brønde som kilde til drikkevand. De er opsatte på miljømæssig bæredygtighed, hvor de eksempelvis sørger for at metoder til vasket kaffe ikke forurener jord og grundvand og påvirker andre teknikker og produktionsmetoder i området.

Karakteristika

I adventskalenderens sidste “låge”, byder vi dig endnu engang på en ny kaffeoplevelse. Vi har nu været igennem et blend af en vasket og natural, en vasket kaffe, en honey-forarbejdet og nu en “natural”.  Når du brygger og smager kaffen, vil du opleve en meget ren “natural”. Det er en kaffe med en utrolig ren og delikat krop og masser af sødme, og faktisk en ret cremet tekstur. Den har flotte florale kvaliteter, som du tydeligt kan dufte når du brygger og smager kaffen. Vi finder helt klare noter af jordbær, som intensiverer i takt med at kaffen køler ned. Find også noter af vanilje og hvid chokolade.

Brygning

Filter

For at få en god oplevelse med Gotiti skal der ikke meget til, og gode oplevelser kan findes på tværs af alle bryggemetoder. For at opnå den maksimale renhed og delikate fornemmelse i koppen, foretrækker vi at brygge igennem et filter (fx Hario v60), som virkelig hjælper til at fremhæve de florale og frugtige kvaliteter i kaffen.

Espresso

Brygger du (semiauto) espresso oplever vi de bedste resultater med en dose på 19g., og 48-50 gram espresso i koppen med en bryggetid på ca. 29-30 sekunder.

X
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomGå til shop