Kaffemaskine
Kaffemaskinen er den nok mest anvendte bryggemetode i de danske hjem. Kaffemaskiner kommer i mange forskellige udgaver, og har du en fornuftig maskine, kan du brygge en helt fantastisk kop kaffe med blot nogle få tips og tricks.
Det skal du bruge:
- God kaffe
- Kaffemaskine
- Kaffefilter str. 1×4 (hvide/blegede er bedst).
- Kværn*
- Filtreret vand*
- Vægt
* Anbefalet for bedste resultat. Formalet kaffe og alm. vand kan også anvendes.
Kendetegn
En klassisk filtreret sort kaffe, som kan være enormt ren og smagfuld ved fornuftig brygning.
Til dig som
..Sætter pris på en god og ren kop, men som sætter pris på automatik og måske brygger til flere mennesker af gangen.
1.
kværn Kaffen
Kværn 60 gram kaffe på en medium-grov indstilling. Denne mængde bruges til 1 liter vand og svarer til en ratio på ca. 1:17.
2.
Fold, indsæt og skyl
Fold filteret og indsæt det i filterholderen. Skyl herefter filteret og sørg for at hælde eventuelt resterende vand ud af beholderen.
3.
Hæld kaffen i
Hæld den opvejede kaffe i filteret og giv den et par “tap” så kaffen ligger fladt og jævnt i filteret.
4.
Indsæt filterbeholder
Indsæt filterbeholderen og sørg for maksimal åbning til gennemløb (hvis muligt).
5.
Fyld og tænd
Hæld nu 1 liter vand op i vandbeholderen på kaffemaskinen og tænd. Benyt/tænd ikke en evt. “varmeplade”.
6.
Tildæk kaffen
Når vandet er løbet over kaffen i 30 sekunder, bør du forsigtigt røre rundt i kaffen, så alt er tildækket i filteret.
7.
Vrid filterbeholder
Når alt vandet er løbet igennem, kan du “vride” filteret et par gange. Dette sørger for, at kaffen fordeles fladt og jævnt. Det giver en optimal, jævn ekstraktion.
8.
Nyd kaffen
Når vandet er løbet helt igennem, kan du nu nyde din friskbryggede kaffe. Lad gerne kaffen køle af en smule for den bedste oplevelse.