1. Søndag i advent

Kaffen

Julekaffe

Origin

Colombia

Kaffe blev umiddelbart introduceret i Colombia i år 1723, hvor det langsomt spredte sig til forskellige regioner i landet. Dog bliver kaffen først rigtig signifikant i slutningen af 1900-tallet, hvor hele 50% af landets eksport kom fra kaffe allerede i 1912. Colombia er i dag et af de største lande ift. kaffeproduktion og er kendt for at have en bred vifte af kvaliteter og udtryk, hvor der både af fyldige, chokoladeagtige kaffer og mere søde, frugtige og saftige lots.

Tolima

Tolima er et af de sidste højborge for det berygtede FARC, som indtil for relativt kort tid siden har haft kontrollen i området. Tolima er dog – særligt i det seneste år – blevet kendt for at producere nogle rigtigt flotte kaffer, som typisk kommer i små lots fra mindre farme igennem kooperativerne.

PAZ

Vores kaffe fra Colombia kommer fra Tolima, hvor en række mindre kaffefarme bidrager med deres lots igennem PAZ, som er et fredsprojekt ledt af Urbania. Projektet arbejder med ofrene fra den væbnede konflikt i området, for at beskytte de familier og farme, som igennem generationer are opretholdt og udviklet produktionen i området. Arbejdet består blandt andet i at kultivere traditionelle kaffevarieteter, hvoraf en stor mængde af farmerne tilmed har søgt mod økologisk produktion. 

Brasilien

Brasilien har i over 150 år været det verdens mest kaffeproducerende land og ca. 1/3 af alt kaffe kommer herfra. Kaffe menes introduceret i Brasilien tilbage i 1727 og Brasilien er i dag kendt for at producere en bred vifte af kvaliteter, hvor der i det senere år er kommet meget god kaffe ud af landet. Kaffen er ofte forbundet med en lav syre, fyldig krop og typisk med chokolade- og nøddeagtige karakter.

Sul de Minas

Sul de Minas ligger på den sydlige kant af Minas Gerais og er hjemsted for farme i alle størrelser. Farmene i bjergene i Sul de Minas, herunder Serra da Mantiqueira-området, er en verden for sig selv i forhold til de mere teknificerede områder og farme længere mod nord i Minas og ligner mere bjergskråningernes farme i andre sydamerikanske dyrkningsområder.

Fazenda Mirante

Vores Brasilien-kaffe kommer fra Fazenda Mirante i Sul de Minas, hvor Pedro Gabarra ejer flere farme i området, hvor der dyrkes et hav af spændende kaffevarieteter. Farmen dækker over 102 hektar, hvoraf 71 anvendes til kaffeproduktion. Fazenda Mirante har stort fokus på at producere høje kvaliteter, samtidigt med at forbedrede de sociale og miljømæssige vilkår i området. Her bidrager de blandt andet med udannelse i bæredygtighed på skolerne og har åbnet deres farm op til frisættelse af over 900 dyr igennem Wings-projeketet. Udover det har man på farmen fokus på forbedrede procedurer for affaldssortering og til sidst implementeret solceller på farmen, som har medvirket til at farmen i 2022 fik certificering som 100% CO2-neutral af GRÖN. Det betyder altså at farmen absorberer mere CO2 end den frigiver – et positivt initiativ i kampen mod klimaforandringerne.

Karakteristika

Med Julekaffen kan du se frem til en super behagelig og “hyggelig kaffe”.  For os har tanken med dette blenp været at skabe en balanceret kaffe, som formår at være blød og letdrikkelig, men som stadigvæk har interessante, “julede” nuancer og god sødme. Den naturligt forarbejdede kaffe fra Fazenda Mirante skaber en god base og balance for kaffen med sin lave syre. Kaffen medbringer chokolade-, karamel- og nøddeagtige kvaliteter i koppen. Kaffen fra Paz tilfører en rund og fløjlsblød krop og en vis “saftighed”, der frisker kaffen op, hvilket går super godt i spænd med kaffens noter af citrusfrugter og herunder især appelsin. Altså alt i alt en super behagelig kaffe at starte december ud på. 

Brygning

Filter

Julekaffen er super alsidig, og du kan derfor forvente gode resultater på tværs af mange forskellige bryggemetoder. Så find stempelkanden frem, hvis du er til en lidt mere fyldig oplevelse, og bryg igennem filter på kaffemaskine, Hario v60, Chemex eller lign. for en renere udgave af kaffen.

Espresso

Med Julekaffen får vi de bedste resultater (manuel/semiauto espresso) ved at dosere 19g. kaffe og lande på 38-42 g. kaffe i koppen med en bryggetid på 27-29 sekunder. 

Tilmeld venteliste Vi informerer dig, når varen er tilbage på lager. Indtast blot din email her.
X
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomGå til shop