Tre metoder til kold kaffe

Koldbryg

  • God kaffe. Lyse, frugtige kaffer fungerer godt
  • Stempelkande
  • Vand (gerne filtreret)
  • Evt. isterninger
  • Tålmodighed
1. Kværn kaffen medium-groft.
2. Brug 67,5 gram eller det der svarer til 75g per liter.
3. Hæld kaffen og det kolde vand (900 ml. eller g.  i vores eksempel) i stempelkanden.
4. Tryk IKKE stemplet ned i kanden.
5. Stil kanden på køl eller ved stuetemperatur i 7-8 timer
6. Efter 7-8 timer kan du nu hælde kaffe over nogle isterninger.
7. Hæld resten op i en ny kande og gem i køleskabet.

ISlatte

  • God kaffe.
  • Espressomaskine*
  • (sød)mælk eller mælkealternativ
  • Evt. isterninger
  • *Du kan også bruge moka pot eller lave en “stærk” stempelkande (1:4)
1. Bryg en dobbelt espresso eller lignende intens kaffe.
2. Hæld 1/2 til 1/3 dele mælk i et glas med isterninger
3. Hæld kaffen over mælken.
4. Du kan evt. tilsætte rørsukker eller ahornsirup for mere sødme.

Filter over is

  • God kaffe. Lyse, frugtige kaffer fungerer godt
  • Hario v60 eller anden filterbrygger.
  • Vand (gerne filtreret)
  • 200g isterninger
  • Kande
1. Kværn 32 gram kaffe medium-fint.
2. Skyld filteret med koldt vand
3. Hæld 200g isterninger i kanden.
4. Sæt filteret på og hæld kaffen i filteret.
5. Hæld 100g vand i filteret og lad det “bloome” i 45 sekunder
6. Efter 45 sekunder, hæld de sidste 200g vand i filteret i løbet af 1 minut.
7. Vent til kaffen er løbet igennem.
8. Lad isterningerne opløse helt eller delvist
9. Servér kaffen over nye isterninger.
X
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomGå til shop