Tre metoder til kold kaffe

Koldbryg

  • God kaffe. Lyse, frugtige kaffer fungerer godt
  • Stempelkande
  • Vand (gerne filtreret)
  • Evt. isterninger
  • Tålmodighed
1. Kværn kaffen medium-groft.
2. Brug 67,5 gram eller det der svarer til 75g per liter.
3. Hæld kaffen og det kolde vand (900 ml. eller g.  i vores eksempel) i stempelkanden.
4. Tryk IKKE stemplet ned i kanden.
5. Stil kanden på køl eller ved stuetemperatur i 7-8 timer
6. Efter 7-8 timer kan du nu hælde kaffe over nogle isterninger.
7. Hæld resten op i en ny kande og gem i køleskabet.

ISlatte

  • God kaffe.
  • Espressomaskine*
  • (sød)mælk eller mælkealternativ
  • Evt. isterninger
  • *Du kan også bruge moka pot eller lave en “stærk” stempelkande (1:4)
1. Bryg en dobbelt espresso eller lignende intens kaffe.
2. Hæld 1/2 til 1/3 dele mælk i et glas med isterninger
3. Hæld kaffen over mælken.
4. Du kan evt. tilsætte rørsukker eller ahornsirup for mere sødme.

Filter over is

  • God kaffe. Lyse, frugtige kaffer fungerer godt
  • Hario v60 eller anden filterbrygger.
  • Vand (gerne filtreret)
  • 200g isterninger
  • Kande
1. Kværn 32 gram kaffe medium-fint.
2. Skyld filteret med koldt vand
3. Hæld 200g isterninger i kanden.
4. Sæt filteret på og hæld kaffen i filteret.
5. Hæld 100g vand i filteret og lad det “bloome” i 45 sekunder
6. Efter 45 sekunder, hæld de sidste 200g vand i filteret i løbet af 1 minut.
7. Vent til kaffen er løbet igennem.
8. Lad isterningerne opløse helt eller delvist
9. Servér kaffen over nye isterninger.

Vi anbefaler..

Til koldbryg og filterbrygning over is

Tilmeld venteliste Vi informerer dig, når varen er tilbage på lager. Indtast blot din email her.
X
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomGå til shop