Beskrivelse
Land
Papua Ny Guinea |
Region
Waghi Valley |
Producenter/kooperativ
Sigri |
Højde
~1550 moh |
Sort(er)
Arusha & Typica |
Høstperiode
Maj – August |
Proces
Vasket |
Høstmetode
Håndplukket |
Kaffeproduktionen i Papua Ny Guinea startede først tilbage i 1950’erne. Her betragtes Sigri-farmen til at være en af de første til at dyrke kaffe professionelt. Den dag i dag dækker farmen over 122 hektar og er anerkendt for at dyrke og behandle nogle af de fineste kaffebønner i verden. Kombinationen af den frugtbare vulkanske jord, højder på cirka 1550 meter, køligt klima og tilstrækkelig regn, er farmen ideel til at dyrke Arabicabønner af højeste kvalitet. Yderligere arbejder farmen med stramme regler omkring faunaet, hvilket gør farmen til et fristed for truede dyrearter. Farmens ejere arbejder ligeledes med forskellige sociale problemstillinger såsom skoler, fællesskabsaktiviteter, kirker og medicinske faciliteter. Til sidst arbejder man i området på projekter, der skal styrke kvinders status i fælleskabet i ønsket om en forbedret ligestilling.