Indonesien Asman Arianto

Pris: 129 kr.419 kr.

Livlig og kompleks kaffe med stor sødme og en glat, behagelig krop. Find noter af honningmelon, fersken og marcipan.

Tilmeld venteliste Vi informerer dig, når varen er tilbage på lager. Indtast blot din email her.

Beskrivelse

Asman Arianto, oprindeligt fra Palembang i det sydlige Sumatra, har boet og arbejdet i Aceh Tengah siden 1998. Størstedelen af farmerne i Aceh Tengah er migranter og mange af dem er evakueret fra Sinabung Berastagi i det nordlige Sumatra, efter at vulkanen blev aktiv igen i 2013.

Ved ankomsten til Aceh begyndte Asman at arbejde med kaffeindustrien, hvor han startede med at indsamle og forarbejde “wet-hulled” kaffe. Han skiftede hurtigt til at indsamle kaffebær og forarbejde dem som vasket, honey og natural, som ikke nødvendigvis er kendetegnende for Indonesien og Sumatra.

I 2018 besluttede Asman at etablere Ribang Gayo Musara-kooperativet for at samle kaffebønderne i området. Hans mål var at tilbyde konkurrencedygtige priser, der kunne hjælpe bønderne med at geninvestere i deres gårde og familier. Kooperativet har nu over 350 medlemmer, der leverer kaffebær til deres forarbejdningsanlæg i Pantan Musara.

Medlemskabet i kooperativet giver tre væsentlige fordele. For det første opnår bønderne højere priser for deres kaffebær. For det andet modtager de som medlemmer en “sekundær betaling” ved sæsonafslutningen – en bonus, der fordeler en del af overskuddet fra højere kvalitetslots. I 2019 var denne bonus 500 Rupiah per kilogram. Endelig tilbyder kooperativet træning og rådgivning inden for alt fra dyrkning til forarbejdning af kaffen.

Ribang Gayo Musara-kooperativet oplever vækst og succes. På blot fem sæsoner (2016 til 2020) har medlemmerne fordoblet deres produktion. Til høsten i 2020 blev et nyt “vådmølleanlæg” taget i brug. Selvom Indonesien er kendt for sin unikke Wet Hulled-forarbejdning (Giling Basah), arbejder Asman og hans team på at udvide mulighederne for indonesisk kaffe ved at diversificere kooperativets forarbejdningsmetoder.

Kaffebær plukkes manuelt på medlemmernes farme. Ved levering til kooperativets vådmølle gennemgår bærrene en striks selektionsproces, hvorefter de “depulpes” med en såkaldt “disc pulper”. Efter dette tørres bønnerne i deres pergamentlag med frugtslimen intakt på forhøjede tørresenge i drivhuse. Under tørringen bliver bønnerne regelmæssigt sorteret og vendt for at sikre ensartet kvalitet og tørring.

 

Yderligere information

Vægt N/A

Helt i mål med kaffen.

Vi ved, hvor mange processer, der går forud for ristningen i vores risteri og ligeledes efter vi har ristet og givet kaffen videre. Vi har gjort vores bedste for at følge den gode oplevelse til dørs, og lavet en række bryggeguides til dig.

Tilmeld venteliste Vi informerer dig, når varen er tilbage på lager. Indtast blot din email her.
X
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomGå til shop