Denne måneds abonnementskaffe

Kafferne

1. Costa Rica Carrizal

2. Brazil Paraiso

Origin

Costa Rica

Man har dyrket kaffe i Costa Rica siden starten af 1900-tallet. Da landet blev erklæret uafhængigt fra Spanien i 1821 uddelte kommunestyret gratis kaffefrø for at tilskynde og støtte kaffeproduktion i landet. Costa Rica er i dag betragtet som et af de mest veludviklede og sikre lande i Centralamerika og det vises også igennem deres mange sporbare mikrofarme, som med moderne teknologi og professionelle arbejdsgange er i stand til at producere nogle høje kvaliteter og super interessante lots. Kaffe fra Costa Rica kan af samme årsag byde på mange forskellige profiler – typisk meget rene og søde kaffer med en behagelig krop.

Finca Carrizal

Oscar Alberto Madrigal Chacón har dyrket kaffe i over 30 år. Hele hans familie er også involveret i kaffeproduktionen på deres farm, Finca Carrizal. Oscar er begejstret over, at hans børn har vist interesse for kaffedyrkning og ligeledes har en stor passion for at producere kaffe af høj kvalitet.

Solis&Cordero Micromill blev grundlagt i 2018 af familien Solís Cordero for at støtte småbønder i Santos-regionen. Ved vådmøllen tilbydes en række ydelser, herunder forarbejdning af kaffebær, salg af specialkaffe til internationale markeder, salg af ristet kaffe i Costa Rica, samt rådgivning om forarbejdning og kvalitetskontrol og eksporttjenester. For småbønder, der samarbejder med Solis&Cordero, hjælper vådmøllen med at differentiere deres kaffe ved at opretholde sporbarhed på farmniveau og anvende innovative, kvalitetsfokuserede forarbejdningsmetoder til at forbedre kaffen yderligere.

Oscar siger, at den sværeste del af kaffedyrkningen er den økonomiske belastning mellem produktionsomkostningerne og prisen på kaffebærrene. Efterhånden som klimaændringer gør skadedyr og sygdomme mere udbredte, er Oscar nødt til at bruge flere pesticider og andre midler, hvilket øger produktionsomkostningerne. Derudover skal Oscar betale alle sine arbejdere en fair løn og i Costa Rica også sikre, at de er dækket af en sygeforsikring. Disse omkostninger gør kaffeproduktion dyr, og det er ikke altid dækket af den pris, Oscar får for sine kaffebær.

Oscar og hans familie håndplukker omhyggeligt de modne, røde kaffebær og leverer dem til Solis&Cordero Micromill. Ved modtagelsen bliver bærrene inspiceret og derefter fermenteret i hele bær i 48 timer. Efter fermenteringen bliver bærrene “pulpet”, hvor pergament samt det resterende frugtkød bliver overført til hævede tørresenge. Når pergamentet er næsten tørt, færdiggøres tørringen i Guardiola-mekaniske tørreapparater ved 45 grader Celsius.

Brasilien

Brasilien har i over 150 år været det verdens mest kaffeproducerende land og ca. 1/3 af alt kaffe kommer herfra. Kaffe menes introduceret i Brasilien tilbage i 1727 og Brasilien er i dag kendt for at producere en bred vifte af kvaliteter, hvor der i det senere år er kommet meget god kaffe ud af landet. Kaffen er ofte forbundet med en lav syre, fyldig krop og typisk med chokolade- og nøddeagtige karakter. 

Cerrado

Cerrado betyder “tropisk savanne”, men i forbindelse med kaffe refererer navnet typisk til området i den vestlige del af Minas Gerais. Området er et af de nyere områder ift. kaffeproduktion i Brasilien, hvor en varm, fugtig sommer og en tør vinter skaber forhold for nogle af de bedste kvaliteter i landet. 

Fazenda Paraiso

Fazenda Paraíso består af hele 756 hektar “drypvandede” kaffeplantager, som tilhører Veloso-familien, som har haft kaffeproduktion i Cerrado-regionen siden 1970. Familien var pionerer for kaffeproduktion i området og i dag driver familien flere forskellige farme i området. Her har familien stort fokus på at respektere naturen og områderne og samtidigt producere gode, ensartede kvaliteter af kaffenbønner. Med deres højteknologiske og moderne tilgang til kaffeproduktion sikrer de at opretholde en rigtig fornuftig kvaltiet og en ensartet profil på kaffen; nemlig en sød og fyldig kaffe med chokolade-, karamel- og nøddeagtige kvaliteter, et strejf af citrus, afrundet med en balanceret, afstemt syre. 

Karakteristika

Costa Rica Carrizal

Når du brygger kaffen fra Oscar og Finca Carrizal, kan du forvente en interessant og meget velproduceret kaffe. Honey-forarbejdningen er med til at give kaffen en virkelig god balance mellem nuancer og friskhed og krop og tekstur. Carrizal har en stor sødme og lethed over sig, hvilket giver en afstemt, afrundet smag og mundfølelse på kaffen. Samtidigt er der helt klart noget kompleksitet at spore, hvor vi især finder frugtige nuancer. Vi oplever en honningagtig sødme og noter af søde, saftige citrusfrugter og fersken, der gennemgående har givet os associationer til sød is-te. 

Brasilien Paraiso

Fazenda Paraiso er en kaffe, som har en traditionel profil og som er super nem at arbejde med. Kaffen har et simpelt, balanceret udtryk med god sødme og cremet konsistens. Det er en espressoprofil, der har lav syrlighed og som fungerer utroligt godt med mælk. Med Fazenda Paraiso får du en relativ mild men cremet espresso, som har god balance, behagelig sødme og noter af mørk chokolade, hasselnød og smule citrus.

Brygning

Costa Rica Carrizal

Brygger du (semiauto) espresso anbefaler vi en dosering på 18g., og 46-48 gram espresso i koppen med en bryggetid på ca. 26 sekunder.

Brasilien Paraiso

Paraiso er super tilgivende og let at arbejde med. Vi følger her vores standardopskrift og bruger følgende parametre: 18g. ind, 36-40 g. ud på ca. 28 sekunder.

Tilmeld venteliste Vi informerer dig, når varen er tilbage på lager. Indtast blot din email her.
X
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomGå til shop